Felhívás

Nanoezüst alapú antibakteriális szol ipari gyártásához és forgalmazásához partnert keresünk.

Akció

Nanoezüst alapú antibakteriális szol vásárlási akció 40% kedvezménnyel az első 20 lakossági megrendelőnek.

Kapcsolat

Cím: 3515 Miskolc-Egyetemváros

Tel.: 46/555-246, Fax: 46/555-247

E-mail: csollak.gabor@nanocenter.hu

Web: www.nanocenter.hu

Nanoezüst és nanoréz új technológiájú ipari gyártásának kifejlesztése

A projekt azon a tényen alapul, hogy az elmúlt évtized orvosi és biológiai kutatásai bebizonyították, hogy a nanoezüst és nanoréz az eddig ismert anyagok közül a legjobb antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Az eddigi kutatások szerint a nanoezüst perceken belül képes megölni az eddig ismert összes baktérium fajtát, a nanoréz gombaölő tulajdonságai orvosi és élelmiszeripari alkalmazása pedig egyre nagyobb teret hódít. Ezeket a határokat a nanotechnológia alkalmazása hatásmechanizmusában és költséghatékonyságában is jelentősen felerősíti.

Ezek a kutatási eredmények egyenes következménye, hogy ebben az innovációban meg kell oldani a nanoezüst és a nanoréz gyártásainak ipari feltételeit, úgy hogy az új típusú előállítás költségei versenyképesek legyenek és a technológia biztosítani tudja a kolloidális oldat stabilitását.

A projekt szakmai tervében a Bay Zoltán Közalapítvány prototípus berendezésének kifejlesztését terveztük, de az együttműködés során arra a közös következtetésre jutottunk, hogy a Silver Nano Technologies Inc. (SNTI) koreai kutató-fejlesztő intézmény által kifejlesztett prototípus berendezés alkalmasabb az általunk kitűzött célok elérésére. Így Choong G. Row Phd. elnök és munkatársai együttműködésével dolgoztuk ki a projektet, természetesen továbbra is bevonva a kutatásokba a Bay Zoltán Közalapítványt. Megvásároltuk a SNTI szellemi termékét, megterveztettük a kutatás-fejlesztés technikai feltételeit, létrehoztuk a kutatólaboratóriumot.

A fejlesztés eredményeként létrejött gyártási technológia képes ipari méretekben előállítani nanoezüstöt és nanorezet versenyképes áron. A kifejlesztett nanoezüst és nanoréz új technológiájú ipari gyártás megvalósításához szükséges további jelentős anyagi források biztosítása.